WAT is een Heldenreis in Praktijk?

Heldenreis in Praktijk is een ontdekkingstocht naar je sterke en zwakke punten zodat je die kan inzetten om de door jouw geformuleerde doelen te bereiken.

Tijdens de training van HiP ontdekken de deelnemers op speelse wijze wat hun overtuigingen zijn. Deze overtuigingen kunnen bepalend zijn voor het wel of niet halen van doelen. Vaak zitten deze ideeën verscholen in ons onderbewuste en de taal van het onderbewuste is gevoel. Wij leren de deelnemers dat gevoel te vertalen naar woorden zodat ze zelf in staat worden gesteld hun doelen helderder te formuleren én te halen. Onze ervaring is dat wanneer wij diep van binnen geloven dat we iets kunnen, het ook zal lukken. 

Zinvol en leuk

Uit onderzoek blijkt telkens weer dat wanneer we vanuit onze innerlijke motivatie werken het sneller, beter, leuker en gezonder gaat. 

Wat maakt uw werknemer/ leerling gelukkig? 
Een belangrijk onderdeel van ons geluksgevoel is dat we met een zeker gemak ons werk kunnen doen en dat we daar plezier aan beleven. Met HiP leer je te herkennen wat dat persoonlijk voor jou betekent. Een Heldenreis in Praktijk geeft je handvatten om vanuit je eigen motivatie te werken en daardoor met plezier je doelen te behalen.

HOE WERKT Heldenreis in Praktijk?

HiP geeft inzicht in onze onderbewuste patronen oftewel de automatische piloot. Door de praktische oefeningen maken we deze bewust en vergroten we de mogelijheid zelf achter het stuur te gaan zitten.

Het is aan te raden om met enige regelmaat de methode te trainen. Anders neemt de automatische piloot het weer over.

 

De uitgangspunten van Heldenreis in Praktijk zijn de mono-mythe van Joseph Campbell en “How to choose to be happy” van Foster en Hicks. Beide systemen leren de cursisten hoe je doelen kunt stellen en hoe deze te behalen.

De workshop bestaat in principe uit drie keer 120 minuten waarin de trainers de cursisten in de eerste les kennis maken met hun doel om hen vervolgens mee te nemen op een reis in zichzelf en waar ze onderweg inzichten krijgen om hun (reis)doel te leren halen.

 

Les 1 Identificeren

In deze les maken de cursisten kennis met hun held en maken ze ook kennis met hun eigen besturingssysteem.

Les 2 Herzien

In deze les gaan de cursisten de confrontatie aan met de innerlijke vijand; hun negatieve overtuigingen. Vervolgens leren ze hoe ze deze op een positieve manier kunnen gebruiken. 

Les 3 Succes

In deze les werken de trainers en cursisten aan het zelfvertrouwen en maken de leerlingen een eigen plan om hun doel te behalen door gebruik te maken van de nieuwe verworven inzichten.

Naast de basistraining bieden we ook vervolgtrainingen aan om het geleerde te verdiepen en verder te trainen.

Zien

Leren zien wat je motivatie of visie is.

Voelen

Leren voelen wat je motivatie of visie is.

Zijn

Je nieuwe visie toepassen en durven zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

 

Locatie

Een ruim lokaal of ruimte op locatie met een beamer.

 

Groepsgrootte

7 – 30 deelnemers.

 

Duur van een training

De basis & en vervolgtraining 3 x  120 min

 

Heldenreis op maat in overleg (minimaal 3 bijeenkomsten)

De training Heldenreis in Praktijk is zo opgezet dat deze heel makkelijk aan te passen is op de wensen of eisen van de organisatie. Bijvoorbeeld  een dag training,  een uitbreiding op het vaste programma of een specefiek op maat gemaakte training rondom een thema.  Neem contact op voor de mogelijkheden.